به گزارش روابط عمومی دانشگاه حضرت معصومه (س)، در آستانه دهه کرامت و به مناسبت میلاد باسعادت حضرت امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س)، آیتالله دکتر علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، به همراه هیأتی از معاونان و مدیران ارشد این نهاد، با حضور در دانشگاه حضرت معصومه (س) با دکتر مریم بردبار، رئیس دانشگاه، و جمعی از مسئولان این مرکز علمی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، آیتالله عباسی با تبریک ایام دهه کرامت و گرامیداشت جایگاه حضرت معصومه (س) در فرهنگ تشیع، انتخاب نام این بانوی بزرگوار برای یک دانشگاه ویژه بانوان را واجد معنای عمیق فرهنگی دانست و گفت: «این نامگذاری مسئولیت سنگینی بر دوش متولیان دانشگاه میگذارد و باید تلاش شود این مجموعه علمی به الگویی در تراز انقلاب اسلامی برای تربیت بانوان عالم، فرهیخته و تمدنساز تبدیل شود.» وی با معرفی جامعه المصطفی بهعنوان یک نهاد علمی و بینالمللی با حضور دانشپژوهانی از بیش از ۱۳۰ کشور جهان، اظهار داشت: «حدود ۴۰ درصد از ظرفیت آموزشی جامعه المصطفی به بانوان اختصاص دارد. ما بر این باوریم که رشد علمی و معنوی خواهران، نقش بیبدیلی در تحکیم بنیانهای فکری، خانوادگی و اجتماعی در جوامع خواهد داشت.»
رئیس جامعه المصطفی در ادامه با تأکید بر مأموریت این نهاد در گسترش تعاملات علمی با دانشگاههای معتبر داخلی، افزود: «دانشگاه حضرت معصومه (س) با ظرفیتهای بالای علمی، نیروی انسانی توانمند، زیرساختهای آموزشی پیشرفته و تمرکز بر دانشجویان دختر، گزینهای ممتاز برای توسعه همکاریهای راهبردی به شمار میرود.» وی همچنین نهادینهسازی فرهنگ پژوهش و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص در میان بانوان را از اولویتهای نظام آموزش عالی دانست و با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد دانشجویان کشور را بانوان تشکیل میدهند، خواستار سرمایهگذاری بیشتر در ارتقای علمی و معنوی آنان شد.
آیتالله عباسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانمندیهای جامعه المصطفی در ارائه آموزشهای غیرحضوری، ترجمه و نشر بینالمللی و تولید متون آموزشی اسلامی به زبانهای مختلف دنیا، این ظرفیتها را زمینهای مناسب برای همکاری مشترک در تربیت دانشجویان خارجی و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی معرفی کرد. در ادامه این دیدار، دکتر مریم بردبار، رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س)، به معرفی ظرفیتها، افتخارات و برنامههای راهبردی دانشگاه پرداخت. وی با اشاره به تأسیس این دانشگاه در سال ۱۳۸۶، آن را نخستین دانشگاه ویژه بانوان پس از انقلاب اسلامی در شهر قم عنوان کرد که با هدف تربیت زنان توانمند در عرصههای علمی، فرهنگی و اجتماعی راهاندازی شده است.
دکتر بردبار با بیان اینکه دانشگاه دارای سه دانشکده علوم انسانی و هنر، الهیات و حقوق، و مدیریت و حسابداری است، افزود: «در حال حاضر ۷۲ عضو هیئت علمی رسمی و ۸۰ استاد مدعو در دانشگاه فعالیت دارند و در تمامی رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد نیز پذیرش دانشجو صورت میگیرد.» وی همچنین با اشاره به تدوین «نقشه تحول راهبردی» در دانشگاه، مأموریتهای اصلی این مرکز را در جهت تعالی فرهنگی، تحکیم بنیان خانواده، توسعه صنایع فرهنگی و کارآفرینی، و پاسخگویی به نیازهای استان و کشور تعریف کرد و از عملکرد موفق دانشگاه در رتبهبندیهای ملی و بینالمللی خبر داد؛ از جمله کسب رتبه نخست سرانه تولید مقاله در میان دانشگاههای زیر ۲۰ سال (در سال ۱۴۰۱) و قرار گرفتن در میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور در سال ۱۴۰۲.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه (س) همچنین به زیرساختهای مهارتی و کارآفرینانه دانشگاه اشاره کرد؛ از جمله مرکز نوآوری و کارآفرینی، سامانه آموزشهای مهارتمحور «آرمان»، کارگاههای تخصصی طراحی و تولید، و همکاری فعال با وزارت تعاون در راهاندازی مجتمع کارآفرینی بانوان. وی با تأکید بر نگاه بینالمللی دانشگاه، از امضای تفاهمنامههای همکاری با دانشگاههایی در عراق، لبنان، سوریه و افغانستان سخن گفت و افزود: «پذیرش دانشجویان بینالمللی، آموزش زبان فارسی، و تأسیس مرکز آموزش مهارتافزای آرمان در افغانستان ویژه جامعه المصطفی، نمونههایی از همکاریهای ما در این زمینه است.»
دکتر بردبار همچنین با اشاره به دستاوردهای علمی، فرهنگی و ورزشی دانشجویان و اعضای هیئت علمی، ابراز امیدواری کرد که تعامل میان دانشگاه حضرت معصومه (س) و جامعه المصطفی استمرار یابد و به سطحی راهبردی و کاربردی ارتقا پیدا کند. وی در پایان با استقبال از همکاریهای علمی، اعلام آمادگی دانشگاه برای تدوین نقشهراه مشترک در زمینههایی چون برگزاری دورههای کوتاهمدت، کارگاههای آموزشی بینالمللی، توسعه آموزشهای مجازی و تولید محتوای علمی چندزبانه را اعلام کرد.
در پایان این دیدار، دو طرف بر ضرورت تداوم ارتباط، تعیین نماینده تامالاختیار برای پیگیری مصوبات و تسریع در اجرای مفاد تفاهمنامهها تأکید کردند. همچنین مقرر شد نشستهای تخصصی میان کارشناسان دو مجموعه، برای بررسی دقیقتر زمینههای همکاری، در آینده نزدیک برگزار شود.