sadsad
صفحه اصلی   >   همایش های بین المللی دانشگاه

همایش بین‌المللی فلسفه حقوق زن در اسلام با تجلیل از مقالات برتر

همایش بین‌المللی «فلسفه حقوق زن در اسلام» که با تلاش دانشگاه حضرت معصومه(س) و با حضور اندیشمندان، اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان برگزار شد، با تجلیل از صاحبان مقالات برگزیده به کار خود پایان داد. به گزارش ستاد خبری همایش، این رویداد علمی-پژوهشی در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار گردید و طی آن، جمعی از فرهیختگان حوزه و دانشگاه به تبیین و واکاوی ابعاد نظری و کاربردی حقوق زن در اندیشه اسلامی پرداختند.

آغاز رسمی همایش با سخنرانی اندیشمندان برجسته

آیین افتتاحیه همایش، صبح روز چهارشنبه با سخنرانی دکتر علیرضا باقری ثالث، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س)، و آیت‌الله سید کاظم مصطفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه، آغاز شد. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در افتتاحیه به ایراد سخن پرداخت.

برگزاری نشست‌های تخصصی و ارائه مقالات علمی

در نخستین روز، پس از ارائه شماری از مقالات برگزیده، نشست تخصصی «رهیافت‌های فقه حکومتی در حل مسائل حقوقی زنان» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد ارسطا و حجت‌الاسلام محمدی برگزار شد. روز دوم نیز با ارائه مقالات پذیرفته‌شده ادامه یافت و در ادامه، نشست تخصصی «چالش‌ها و راهکارهای حقوقی تحکیم بنیان خانواده» با مشارکت دکتر فائزه عظیم‌زاده (دانشگاه امام صادق(ع) – پردیس خواهران)، دکتر زهرا حاج‌علی (دبیر ستاد ملی زن و خانواده)، دکتر غلامرضا نورمحمدی (دانشگاه علوم پزشکی تهران) و راشد الراشد (عضو جنبش امل بحرین) برگزار شد.

بررسی تطبیقی حقوق زن در اسلام و اسناد بین‌المللی

در نوبت عصر روز پنج‌شنبه، نشست تخصصی «بررسی تطبیقی نظام حقوقی اسلام درباره زن با معاهدات بین‌المللی» برگزار شد. در این نشست، سرکار خانم فریبا علاسوند (عضو هیئت علمی حوزه علمیه خواهران)، دکتر محمد سید فاطمی (دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر مهدیه سادات مستقیمی (دانشگاه قم) و دکتر ناصر قربان‌نیا (دانشگاه مفید قم) به ارائه دیدگاه‌ها و پژوهش‌های خود پرداختند.

ارسال بیش از ۲۰۰ مقاله از داخل و خارج کشور

برگزاری این همایش، که مجوز آن در ۲۷ آذرماه سال گذشته توسط هیئت محترم وزیران صادر شده بود، با استقبال گسترده جامعه علمی مواجه شد. از یکم دی‌ماه تاکنون، بالغ بر ۲۱۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید که از میان آن‌ها، ۶۰ مقاله برگزیده شد و ۱۵ مقاله در طول همایش ارائه گردید. بناست مجموعه مقالات پذیرفته‌شده به‌زودی به چاپ برسد. شایان ذکر است مقالاتی از شش کشور آمریکا، عراق، لبنان، افغانستان، هند و پاکستان نیز به این همایش ارسال شده بود.

پیش‌نشست‌ها و کارگروه‌های تخصصی همایش

مقالات رسیده در چهار کارگروه تخصصی شامل «حقوق عمومی و بین‌الملل»، «حقوق کیفری»، «حقوق خصوصی» و «فقه» مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین پیش از آغاز همایش، پنج پیش‌نشست علمی با محورهای «زیرساخت‌های فکری و روش‌شناسی حقوق زن»، «چالش‌های حقوق زن در جامعه ایران»، «بررسی تطبیقی نظام حقوقی زن در اسلام و غرب»، «ظرفیت‌های فقه در حل مسائل حقوق زن» و «فلسفه حقوق زن و عرفان» برگزار شد.

ساختار علمی و مشورتی همایش

شورای عالی مشورتی همایش با حضور حضرات آیات حسینی‌بوشهری، مقتدایی، کعبی و اعرافی، و شورای سیاست‌گذاری با حضور شخصیت‌هایی چون دکتر حسین مهرپور، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمود حکمت‌نیا، دکتر ناصر قربان‌نیا، سرکار خانم فریبا علاسوند و دکتر مهدیه سادات مستقیمی از ارکان اصلی علمی و اجرایی همایش به شمار می‌رفتند. پایان این همایش، آغازیست برای تقویت گفتمان علمی حقوق زن در چارچوب مبانی اسلامی و زمینه‌ساز تعمیق پژوهش‌های نوین در این عرصه مهم و راهبردی.