صفحه اصلی
>
همکاری ایران و فرانسه با برنامه پژوهشی جندی شاپور
برنامه پژوهشی جندیشاپور
برنامه پژوهشی جندیشاپور که از سال ۱۳۸۳ با همکاری مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی و بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه در ایران (SCAC) آغاز شده است، به منظور تقویت و توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی میان ایران و فرانسه اجرا میشود. این برنامه بستری برای اجرای پروژههای پژوهشی مشترک میان پژوهشگران ایرانی و فرانسوی در زمینههای مختلف، بهویژه علوم انسانی و اجتماعی (مانند حقوق، اقتصاد و مدیریت)، علوم پزشکی، علوم پایه، محیط زیست و زیستشناسی فراهم میآورد. فراخوان ارسال پروژههای مشترک به طور همزمان در ایران توسط مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی و در فرانسه از طریق مؤسسه کامپوس فرانس منتشر میشود. درخواستهای ارائهشده از سوی پژوهشگران هر دو کشور بهصورت همزمان بررسی و تصمیمگیری نهایی در خصوص پذیرش یا رد برعهده کمیته مشترک دو کشور خواهد بود.
هزینه سفر پژوهشگران ایرانی به فرانسه در صورت تأیید پروژه از سوی مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی تأمین میشود و هزینه سفر پژوهشگران فرانسوی به ایران را مؤسسه کامپوس فرانس بر عهده میگیرد. همچنین، پژوهشگران موظفاند بهصورت سالانه گزارشی از پیشرفت پروژه، مقالات منتشرشده و نتایج تحقیقاتی خود را ارائه دهند. در تمامی مقالات علمی منتشرشده باید نام مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی و بخش فرهنگی سفارت فرانسه ذکر شود. لازم به ذکر است که تأمین اعتبارات مالی و هزینههای تحقیقاتی هر پروژه بر عهده مؤسسات و نهادهای پژوهشی مرتبط خواهد بود و مرکز نقش تسهیلکننده ارتباطات علمی میان دو کشور را ایفا میکند.
اولویتهای برنامه جندیشاپور
در فرآیند انتخاب پروژههای پژوهشی موارد ذیل اولویت دارد:
پروژههایی که شــــــــامل آمـــــــــــــوزش در مقطــــــــــع دکتـــــــــــــــری یا پســــــــــــادکتــــــــــــری باشند؛
پروژههایی که به همکاری میان چندین آزمایشگاه یا مؤسسه علمی از هر دو کشور منجر شوند؛
پروژههایی که تأثیر قـابل توجهی در توسعه، بهویژه توسعه اجتماعی و اقتصـــادی داشته باشند.